Om hun protestactie tegen het clubbestuur van FC Dordrecht vrijdag kracht bij te zetten, hebben bezorgde supporters van de club groepjes oude fans van omgevallen profploegen als RBC, Veendam, Haarlem en AGOVV opgetrommeld voor het komende duel aan de Krommedijk. ‘Om te laten zien dat inmiddels al één minuut voor twaalf is”, aldus Frank Berkhout, één van de actievoerders van Moedig Voorwaarts 078.
We willen aangeven dat het heel snel kan gaan. Net als eerder bij AGOVV

Frank Berkhout, fan

Volgens de protesterende supporters van de financieel en sportief armlastige club uit de Jupiler League is de symbolische actie een vriendelijke manier om aan te geven dat het hen ernst is. ,,We kunnen ons niet voorstellen dat het dan nog niet bij het bestuur landt”, zegt één van de andere initiatiefnemers, Rolin den Heijer. ,,Tot nu toe zien ze ons alleen nog als de vijand en onruststokers.”
Clubvlaggen

,,We hebben contact gelegd met oude supporters van deze clubs die eerder failliet zijn gegaan. Hen is gevraagd om vrijdag naar het stadion te komen. Ze komen dan met hun oude tenues en clubvlaggen pal tegenover de hoofdtribune en businessclub te zitten”, legt Berkhout de ludieke actie van vrijdag uit. ,,We willen aangeven dat het heel snel kan gaan. Net als FC Dordrecht nu, zat AGOVV destijds in de veilige categorie 2. Maar binnen een paar weken was het toch over. We willen niet in het rijtje komen te staan met AGOVV, Haarlem en Veendam.” Den Heijer: ,,AGOVV ging failliet en speelt nu zes divisies lager. En RBC, nog zo’n club, speelt in de vijfde klasse van het amateurvoetbal.” Berkhout: ,,Enkele van die fans komen nu al bij FC Dordrecht. Ik hoop niet dat het aanstekelijk werkt, haha.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.