Zoals bij iedereen denk ik wel bekend is ben en blijf ik opzoek naar foto’s, wedstrijd shirts, t-shirts of eigenlijk bijna alles als het maar AGOVV gerelateerd is. Op Facebook had ik een oproep geplaatst of mensen nog spullen van AGOVV hadden en daar niets meer mee deden. Als dit het geval was of het ik dan kon overnemen / hebben.

Enkele uren na het plaatsen van de oproep kreeg ik een reactie. Hij had nog een mooi oud glas staan en die mocht ik wel hebben. We spraken af dat ik maandag 03-10 het glas zal ophalen rond 20:00 uur. Maandag kreeg ik een melding overdag of als ik tijd had nu ook langs kon komen en hij melde me dat hij nog iets extra voor het AGOVV Museum had. Helaas ging dat niet en bleef de afspraak dus staan.

Maandag avond op naar het adres waar ik het glas kon ophalen. Eenmaal binnen had ik door dat ik met een “echte blauwe” te maken had. Als eerste kreeg ik het prachtige glas, het blijkt het glas te zijn van het 50 jarig bestaan. Hierna liet hij me een sjaal zien en zei van ach deze heb je waarschijnlijk al maar toch neem maar mee. Ik had inderdaad die sjaal al en weet dat ik hier een andere AGOVV verzamelaar erg blij mee kan maken.

Hierna pakte hij een simpel T-Shirt met een AGOVV logo er op. Deze had ik zelf nog niet en is dus ook een mooie aanvulling op de collectie van het AGOVV Museum.

Toen we hier over uit gepraat waren haalde hij een prachtig AGOVV shirt van John Slijkhuis uit der periode 1991-1992 te voorschijn. Ik wist niet wat ik moest zeggen ik was werkelijk sprakeloos.
Na even wat oude verhalen aangehoord te hebben over de eerste betaald voetbal periode van AGOVV zei hij ineens. Ik heb nog wel wat voor je en liep weg. Even later kwam hij terug met een prachtige AGOVV flessen opener.

Na nog gepraat te hebben ging ik met een voldaan en enig sinds verbaast gevoel naar huis. Ik ging er heen voor een glas maar dankzij deze schitterende donatie van Jaap Broekman kom ik met een fantastische aanvulling voor het Museum thuis.

Foto’s zullen later worden toegevoegd!